Rochii retro

Lumea modei este atat de spectaculoasa. De-a lungul anilor, oamenii din diferite epoci s-au folosit de moda ca un mod tangibil pentru a arăta afilierea lor de clasă socială, ocupaţie, gen , religie şi chiar şi gânduri diferite , speranţe şi vise . În aceste condiţii , moda a devenit un limbaj universal şi un simbol al exprimarii libere . Fiecare deceniu a avut modalităţile proprii de exprimare folosind ca principale elemente , haine , pantofi , accesorii, coafura si machiaj.

Moda anilor ’40

Image and video hosting by TinyPic

Anii ’40 au adus o schimbare majora in moda feminina , trecând de la eleganta la tinute mai confortabil , mai putin pretentioase , care au anticipat , pentru prima dată , emanciparea femeii.

Costumele personalizate şi deux -pieces ( fusta si sacou ) au devenit o caracteristică a deceniului. În ceea ce priveşte accesoriile, perlele, mănuşile, încălţămintea şi pălăriile colorate au caracterizat acea perioadă.

Moda anilor ’60

Image and video hosting by TinyPic

Anii ’60 sunt caracterizati de eleganta perfecta , linii drepte şi minimalism utilizând puncte, pasteluri , în contrast cu arcuri maxi roşu şi albastru . Prima jumătate a anilor ’60 a fost mai conservatoare si seamănă cu anii ’50 , în timp ce a doua jumătate a fost puternic influenţata de schimbările sociale care au adus o viziune diferită în lumea modei , una mai curajoasa atunci când femeile au început să poarte pantaloni .

Moda anilor ’70

Image and video hosting by TinyPic

Rochii maxi , colorate, vesele si genti cu printuri florale . Blugii sunt opţiunea perfectă pentru un look de zi , în cazul în care sunt asociati cu un top simplu sau un top etno brodat.

Originally posted from Rochii retro

This entry was posted in Uncategorized by admin. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>